Γιατί οι αλλεργίες είναι σε έξαρση;

increase-in-allergies-min.jpg

Είκοσι ένα εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από τουλάχιστον μία αλλεργία και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κατά 5% κάθε χρόνο. Λοιπόν, τι ακριβώς προκαλεί αυτές τις αλλεργίες;

Γενετική προδιάθεση

Πρόκειται για ένα θέμα έρευνας και συζητήσεων από ειδικούς εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά η απάντηση μόλις τώρα αρχίζει επιτέλους να διαφαίνεται. Γνωρίζουμε πλέον ότι η γενετική προδιάθεση διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο: εάν οι γονείς σας πάσχουν από κάποια αλλεργία, όπως αλλεργική ρινίτιδα, έχετε περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσετε το ίδιο πρόβλημα.

Επαφή με τα ζώα

Σύμφωνα με μια μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από αλλεργίες σε σχέση με όσους δεν διαθέτουν κατοικίδια, καθώς η καθημερινή έκθεση σε ζώα ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλους παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαμηλό κίνδυνο εκδήλωσης αλλεργιών.

cleaning-to-minimise-allergies.jpg

Θέματα υγιεινής

Το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να έρχεται σε επαφή με μικροοργανισμούς και βακτήρια και αναπτύσσεται κατά το νηπιακό στάδιο, ώστε να ανταποκρίνεται κατάλληλα με το πέρασμα των χρόνων. Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε πλέον σε περιβάλλοντα που είναι πιο καθαρά σε σχέση με το παρελθόν, που σημαίνει ότι η αυξημένη τάση εμφάνισης αλλεργιών μπορεί να οφείλεται στην ανεπαρκή έκθεση του οργανισμού μας σε αλλεργιογόνα.

Νομίζετε ότι πάσχετε από αλλεργία; Μάθετε περισσότερα για τα αλλεργικά συμπτώματα κάνοντας κλικ εδώ.