Συμβουλές για την αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας

suffering-from-hay-fever.jpg

Ενώ είναι αδύνατο να αποφύγετε πλήρως τη γύρη (όσο κι αν θα θέλατε) υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε να μειώσετε την έκθεσή σας σε αυτήν:

Αποφύγετε να περνάτε χρόνο σε αγροτικές περιοχές.

Το θαλασσινό αεράκι μπορεί να μεταφέρει τη γύρη από το έδαφος. Κατευθυνθείτε προς την ακτή, για να αποφύγετε τα ενοχλητικά φυτά!

Πλυθείτε μόλις επιστρέψετε στο σπίτι

shower-allergy-management.jpg

Η γύρη επικάθεται στο δέρμα και τα μαλλιά σας. Για να περιορίζετε τα συμπτώματα στη διάρκεια των ημερών με υψηλά επίπεδα γύρης, φροντίστε να κάνετε μπάνιο, να πλένετε τα μαλλιά σας και να αλλάζετε ρούχα, μόλις επιστρέφετε σπίτι.

Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τις πρωινές και βραδινές ώρες, όταν τα επίπεδα γύρης κορυφώνονται. Κλείνοντας τα παράθυρα και τις πόρτες, μπορείτε να αποφύγετε την είσοδο γύρης στο εσωτερικό του χώρου σας.

Ντυθείτε κατάλληλα

glasses-allergy-management.jpg

Φορέστε γυαλιά ηλίου που καλύπτουν αρκετά τα μάτια και καπέλο με μεγάλο γείσο, ώστε να αποφύγετε την επαφή της γύρης με το πρόσωπο και τα μάτια σας.

Εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε, ίσως χρειαστεί να λάβετε φαρμακευτική αγωγή. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.