Αντιμετωπίζοντας την αλλεργία σας

doctor-treating-an-allergy.jpg

Εάν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζετε αλλεργικά συμπτώματα, είναι σημαντικό να επισκεφθείτε ένα γιατρό πριν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια. Εκτός από τη διάγνωση, ο γιατρός μπορεί επίσης να σας δώσει συμβουλές για την αλλεργική ρινίτιδα. Διαφορετικά, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν φαρμακοποιό ο οποίος θα είναι σε θέση να σας προσφέρει συμβουλές για τις κατάλληλες θεραπευτικές επιλογές.

Μόλις αποφασίσετε ότι χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των αλλεργιών σας, θα πρέπει να αποφασίσετε το είδος της φαρμακευτικής αγωγής που είναι κατάλληλη για εσάς.

Ξεκινήστε εντοπίζοντας τα είδη των διαθέσιμων θεραπευτικών επιλογών και πώς λειτουργεί κάθε θεραπεία για την ανακούφιση των συμπτωμάτων σας:

Αντιισταμινικά

Τα αντιισταμινικά είναι η συνηθέστερη μορφή φαρμακευτικής αγωγής για την αλλεργική ρινίτιδα και δρουν αναστέλλοντας τη δράση της ισταμίνης στον οργανισμό. Κυκλοφορούν σε μορφή χαπιών, σιροπιού και ρινικών σπρέι, ενώ για κάποια απαιτείται ιατρική συνταγή και για κάποια άλλα όχι.

Τα αντιισταμινικά βοηθούν στην ανακούφιση των συνηθέστερων συμπτωμάτων της αλλεργίας, συμπεριλαμβανομένων των κνησμωδών ή υγρών ματιών, του φτερνίσματος και της καταρροής.