Αλλεργική ρινίτιδα

hay-fever-pollen1.jpg

Ένας στους πέντε ανθρώπους στην Ελλάδα πάσχει από αλλεργική ρινίτιδα, η οποία αναφέρεται επίσης ως «εποχική αλλεργία», «αλλεργία εξωτερικών χώρων» και «εποχική αλλεργική ρινίτιδα».

suffering-from-pollen-allergy.jpg

Τι προκαλεί την αλλεργική ρινίτιδα;

Έως και 1,8 εκατομμύρια άτομα στην Ελλάδα πάσχουν από αλλεργική ρινίτιδα. Η εποχή εμφάνισης αλλεργιών ξεκινά συνήθως νωρίς την άνοιξη και μπορεί να διαρκέσει μέχρι το φθινόπωρο.

Η γύρη είναι το συνηθέστερο αλλεργιογόνο εξωτερικών χώρων. Η γύρη είναι ελαφριά και μεταφέρεται εύκολα με τον αέρα. Επίσης, μεταφέρεται αρκετά συχνά από έντομα και ζώα. Κατά κύριο λόγο η αλλεργιογόνος γύρη παράγεται από τα αρσενικά φυτά των διαφόρων ειδών. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες γύρης: γύρη δέντρων, γύρη γρασιδιού και γύρη αγριόχορτων.

Η γύρη δέντρων είναι συνήθως η πρώτη που εισέρχεται στα «κύματα αέρα» στις αρχές του έτους. Ίσως είναι χρήσιμο να αναγνωρίζετε τα συγκεκριμένα δέντρα στην περιοχή σας που εκλύουν γύρη με την οποία πυροδοτούνται τα συμπτώματά σας. Χρησιμοποιήστε το χρονολόγιο. για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη γύρη δέντρων και τα άλλα συνηθέστερα είδη γύρης.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των αλλεργιών, κάντε κλικ εδώ. Εάν αναζητάτε πιο αναλυτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της αλλεργικής σας ρινίτιδας, κάντε κλικ εδώ.