Αλλεργίες σε κατοικίδια (σκύλους/ γάτες)

pet-dander-from-dogs1.jpg

Μπορεί να θεωρείτε τα κατοικίδια ζώα σας ως μέλη της οικογένειάς σας, ωστόσο ενδέχεται δυστυχώς να αποτελούν έναν αλλεργιογόνο παράγοντα για ορισμένους ανθρώπους.

Αυτή είναι μια δύσκολη, αλλά διαχειρίσιμη κατάσταση. Εάν το κατοικίδιο ζώο σας ζει σε εξωτερικό χώρο ή βρίσκεται αρκετό χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, ίσως επιστρέφοντας μέσα στο σπίτι να μεταφέρει εξωτερική γύρη. Θα ήταν εύκολο να υποθέσουμε ότι το ίδιο το κατοικίδιο ευθύνεται για τις αλλεργίες, αλλά μπορείτε να ανακαλύψετε την αλήθεια σκουπίζοντάς το προτού εισέλθει στο σπίτι, ώστε να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα γύρης από το τρίχωμα.

pet-allergy-tips.jpg

Μπορεί να αγαπάτε περισσότερο τις γάτες ή τα προτιμάτε τους σκύλους και εάν είστε αλλεργικοί στις γάτες, αυτό δεν σημαίνει ότι είστε αλλεργικοί και στους σκύλους και αντίστροφα. Φυσικά, ο ακριβέστερος τρόπος για να μάθετε σε τι ακριβώς είστε αλλεργικοί είναι να υποβληθείτε σε ειδικά τεστ.

Πώς προκαλούν αλλεργίες τα κατοικίδια ζώα; Αντίθετα με την κοινή αντίληψη, τα αλλεργιογόνα που παράγουν τα κατοικίδια ζώα βρίσκονται στα ούρα, το σάλιο και τα επιθήλια (τα νεκρά δερματικά κύτταρα που αποβάλλουν μέσω της σχετικής φυσικής διαδικασίας) και όχι στο τρίχωμά τους. Επομένως, δεν είναι υπεύθυνο το τρίχωμα για τα αλλεργικά σας συμπτώματα, αλλά μάλλον το σάλιο επάνω στο τρίχωμα, που προκύπτει από την αυτο-περιποίηση του ζώου σας. Όταν το σάλιο στεγνώσει, μπορεί να μεταφερθεί πολύ εύκολα με τον αέρα.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτό το πρόβλημα είναι προφανώς να μην έχετε σκύλο ή γάτα. Αν είστε όμως αποφασισμένοι να κρατήσετε το κατοικίδιό σας με κάθε κόστος, υπάρχουν τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματά σας.

Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την αντιμετώπιση των αλλεργιών, κάντε κλικ εδώ. Εάν αναζητάτε πιο αναλυτικές συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών σε κατοικίδια, κάντε κλικ εδώ.