Συμβουλές για την αντιμετώπιση των αλλεργιών εσωτερικών χώρων

indoor-allergy-management.jpg

Συμβουλές για την αντιμετώπιση των ακάρεων σκόνης

Υφάσματα

Περιορίστε τα χαλιά. Προτιμήστε να αφήνετε την επιφάνεια του δαπέδου ακάλυπτη σε όλο το σπίτι.

Επενδύστε στην τεχνολογία

Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά επιστρώματα και θήκες μαξιλαριών που προστατεύουν από τα ακάρεα.

Συχνός καθαρισμός

Φροντίστε να καθαρίζετε τακτικά το χώρο σας, να ξεσκονίζετε με ένα νοτισμένο πανί και να περιμένετε να καταλαγιάσει η σκόνη προτού σκουπίσετε το δάπεδο.

cleaning-products-allergy-management.jpg

Προετοιμασία

Πλύνετε τα σεντόνια και τις κουβέρτες σας σε ζεστό νερό τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

Υιοθέτηση τακτικών συνηθειών

Ο επαγγελματικός καθαρισμός των χαλιών σας με ατμό είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μείωσης των αλλεργιογόνων. Είναι προτιμότερο να το κάνετε στο τέλος του χειμώνα, δηλαδή πριν από την έναρξη της περιόδου εμφάνισης των περισσότερων αλλεργιών.

Συμβουλές για μείωση της εσωτερικής μούχλας

Ποιότητα του αέρα

Διατηρήστε τα επίπεδα υγρασίας χαμηλά, χρησιμοποιώντας κλιματιστικά και αφυγραντήρες.

Υφάσματα

Αποφύγετε τη χρήση μοκέτας και χαλιών στο σπίτι σας. Εάν θέλετε να έχετε χαλιά, προτιμήστε αυτά που έχουν χαμηλό πέλος και φροντίστε να τα καθαρίζετε τακτικά με ατμό.

Προετοιμασία

Κατά το σκούπισμα με απλή ή ηλεκτρική σκούπα ή άλλες οικιακές εργασίες, ανασηκώνονται μεγάλες ποσότητες σκόνης και σπόρων μούχλας. Φορέστε μάσκα, ώστε να περιορίσετε την έκθεσή σας σε αυτές. Στις σκληρές επιφάνειες δαπέδων, σκουπίστε αρχικά με μια απλή σκούπα και στη συνέχεια καθαρίστε με υγρό, ώστε να ελαχιστοποιήσετε την αιώρηση σκόνης στον αέρα. Προτιμήστε επαναχρησιμοποιούμενα πανιά καθαρισμού με μικροΐνες. .

Προφύλαξη

Χρησιμοποιήστε καθαριστικά διαλύματα ειδικά για την αντιμετώπιση της μούχλας17.

Έλεγχος

Ελέγξτε το σπίτι σας για τυχόν ορατές διαρροές ή υγρασία. Η μούχλα έχει μια χαρακτηριστική οσμή, με την οποία μπορείτε να εντοπίσετε τα σημεία όπου αναπτύσσεται. Ελέγξτε τα μπάνια, το λεβητοστάσιο – οποιονδήποτε ανεπαρκώς αεριζόμενο, σκοτεινό ή/και υγρό χώρο – καθώς αποτελούν γόνιμο έδαφος για τον σχηματισμό μούχλας.

Εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε από αλλεργία εσωτερικών χώρων, ενδεχομένως χρειάζεστε φαρμακευτική αγωγή. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.