Είδη αλλεργιών

four-allergy-types-2.jpg

Αν και υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αλλεργιών, οι συνηθέστερες αλλεργίες εμπίπτουν σε μία από τις ακόλουθες τρεις ομάδες. Κατανοώντας πού είναι πιθανότερο να έρθετε σε επαφή με αλλεργιογόνα και ποια μπορεί να είναι αυτά, θα σας βοηθήσει να ανακουφίσετε πιο αποτελεσματικά τα συμπτώματα της αλλεργίας σας.

Αλλεργική ρινίτιδα

hay-fever-pollen1.png

Αλλεργίες που προκαλούνται από αλλεργιογόνα σε εξωτερικούς χώρους, όπως η γύρη. Αυτά τα αλλεργιογόνα είναι ελαφριά και μεταφέρονται εύκολα με τον αέρα.

Μάθετε περισσότερα.

Αλλεργίες εσωτερικών χώρων

dust-indoor-allergy.jpg

Οι αλλεργίες εσωτερικών χώρων πυροδοτούνται από παράγοντες όπως τα ακάρεα σκόνης, που αναπτύσσονται ιδίως σε ζεστό και υγρό περιβάλλον.

Μάθετε περισσότερα.

Αλλεργίες σε κατοικίδια

pet-dander-from-dogs.jpg

Οι αλλεργίες σε κατοικίδια δεν είναι στην πραγματικότητα αποτέλεσμα μιας αντίδρασης στις τρίχες των κατοικιδίων σας, αλλά στις πρωτεΐνες που περιέχονται στα δερματικά τους κύτταρα.

Μάθετε περισσότερα.

Κατανοώντας τις αλλεργίες σας, θα είστε σε θέση να αποφεύγετε καλύτερα τους συγκεκριμένους παράγοντες που τις πυροδοτούν. Αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, ωστόσο υπάρχουν στρατηγικές που μπορούν να περιορίσουν την έκθεση του οργανισμού σας σε αυτούς τους παράγοντες και να ελαχιστοποιήσουν τις ενοχλήσεις από αλλεργικά συμπτώματα. Οι στρατηγικές αυτές ενδέχεται να βοηθήσουν στην αποφυγή ή την ελαχιστοποίηση των συμπτωμάτων σας. Ταυτόχρονα, μην ξεχνάτε ότι έχετε στη διάθεσή σας πολλά όπλα για να κερδίσετε τη μάχη κατά των αλλεργικών συμπτωμάτων!