Συμπτώματα

Για να κατανοήσετε την αλλεργίας σας, θα πρέπει να παρατηρήσετε και να αναγνωρίσετε τις περιόδους κατά τις οποίες εκδηλώνετε τα αντίστοιχα συμπτώματα. Για να το κάνετε αυτό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε όλα τα πιθανά αλλεργικά συμπτώματα. Μάθετε περισσότερα παρακάτω:

allergens-irritating-the-eye.jpg

Κνησμώδη, υγρά μάτια

Τα αερομεταφερόμενα αλλεργιογόνα έρχονται σε άμεση επαφή με τα μάτια σας.

shutterstock_103866086_1.jpg

Καταρροή

Τα αλλεργιογόνα εισέρχονται στη μύτη με αποτέλεσμα τoν ερεθισμό και τη διόγκωση των μεμβρανών, οι οποίες παράγουν ένα λεπτό και διάφανο υγρό.

shutterstock_272161175_1.jpg

Φτέρνισμα

Το φτέρνισμα είναι μια αντίδραση στην ισταμίνη, που σχετίζεται με το αίσθημα κνησμού και τη διόγκωση στο εσωτερικό των λεπτών μεμβρανών της μύτης και του λαιμού.

allergens-sore-nose.jpg

Αίσθημα καύσου ή κνησμού στη μύτη ή/ και το λαιμό.

Μπορεί ακόμη και να αισθάνεστε έντονο κνησμό στα αυτιά και στον ουρανίσκο σας και όλη αυτή η δυσφορία μπορεί να απορροφά την ενέργειά σας και να διαταράσσει την καθημερινότητά σας.

Συμφόρηση στα ιγμόρεια

Τα ιγμόρεια πρήζονται και φράσσονται. Τα άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες το περιγράφουν ως ένα αίσθημα πίεσης ή βάρους στο κεφάλι, τα μάγουλα ή το μέτωπο, μια αίσθηση ότι έχουν «βουλώσει», έχουν «γεμίσει» ή βρίσκονται «κάτω από το νερό».

Για να μάθετε σε τι μπορεί να οφείλετε η αλλεργία σας, ανατρέξτε στην ενότητα «Είδη αλλεργιών» ή, εάν γνωρίζετε ήδη την αιτία της αλλεργικής σας αντίδρασης, μάθετε ποια προϊόντα μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα συμπτώματά σας εδώ.