Συμβουλές για τη διαχείριση του σκύλου ή της γάτας σας

pet-allergy-tips.jpg

Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τους τετράποδους φίλους σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει τα ακόλουθα μέτρα για να περιορίσετε τους αλλεργιογόνους παράγοντες στο ελάχιστο:

pet-allergy-tips-washing.jpg

Κρατάτε το κατοικίδιο σας καθαρό

Σκουπίζετε τακτικά το σκύλο ή τη γάτα σας, ώστε να αφαιρείτε το σάλιο που βρίσκεται στο τρίχωμα λόγω της αυτο-περιποίησής τους.

Προσοχή στη γύρη

Σκουπίζετε το σκύλο ή τη γάτα σας κάθε φορά που επιστρέφει στο σπίτι, ώστε να αφαιρείτε την εξωτερική γύρη από το τρίχωμά τους.

Τακτικός καλλωπισμός

Η συχνή περιποίηση του σκύλου ή της γάτας σας – κατά προτίμηση από κάποιον άλλο, κι όχι από εσάς – θα συμβάλει επίσης στη μείωση των αλλεργιογόνων παραγόντων στο τρίχωμά του.

cat-on-sofa-allergy-management.jpg

Συνήθειες ύπνου

Προσπαθήστε να κρατήσετε το σκύλο ή τη γάτα σας έξω από την κρεβατοκάμαρα. Αυτό θα περιορίσει την έκθεσή σας σε αλλεργιογόνα που μεταφέρονται με τον αέρα, όπως τα επιθήλια του κατοικιδίου σας. Μια καλή λύση θα ήταν να τους παρέχετε έναν ξεχωριστό χώρο για φαγητό και ύπνο, μακριά από τα υπνοδωμάτια και το καθιστικό.

Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα

Καθαρίστε επιμελώς με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό του αυτοκίνητο, τα έπιπλα και ιδίως την επιφάνεια όπου κοιμάται ο σκύλος/η γάτα σας για να περιορίσετε την εμφάνιση αλλεργιογόνων.

Τα αλλεργιογόνα βρίσκονται στο σάλιο και τα επιθήλια όλων των σκύλων/ γατών. Παρά το γεγονός ότι από επιστημονικής άποψης δεν υπάρχουν υποαλλεργικοί σκύλοι ή γάτες, ορισμένα χαρακτηριστικά τους ενδέχεται να περιορίζουν την εμφάνιση αλλεργιών:

Μέγεθος

Oι σκύλοι και οι γάτες μικρότερου μεγέθους αφήνουν χαμηλότερο αλλεργιογόνο αποτύπωμα, επειδή ουσιαστικά εκκρίνουν λιγότερη οργανική ύλη (δηλαδή σάλιο) σε σχέση με τα μεγαλύτερα κατοικίδια.

pet-allergy-tips-species.jpg

Απώλεια τριχώματος

Oι σκύλοι ή οι γάτες που «μαδάνε» λιγότερο, απελευθερώνουν λιγότερα αλλεργιογόνα στον αέρα. Όλοι οι σκύλοι και οι γάτες παρουσιάζουν απώλειες τριχώματος, ωστόσο τα είδη που χάνουν λιγότερο τρίχωμα θεωρούνται πιο φιλικά για όσους υποφέρουν από αλλεργίες.

Εάν εξακολουθείτε να υποφέρετε, ίσως χρειαστεί να λάβετε φαρμακευτική αγωγή. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.